FoglalásCalendar

Calendar
Felnőttek
18+
Gyermekek
12-18
Gyermekek
2-12
Gyermekek
0-2

Időjárás-előrejelzés

24ºVodice  

Humidity55%

WindN, 0.89 km/h

 
6.7 V: 30 N: 30
7.7 V: 28 N: 28
8.7 V: 23 N: 23
9.7 V: 28 N: 28

Szavazás

Tetszik az új honlap?

Hírlevél

Iratkozzon fel a levelezési listára e-mailben, kap értesítést a frissítésekről és akciók a mi ajánlatát.

Helyszín

Villa Estella location
  • Vodice
  • Croatia

A kirándulás Kornati

A kirándulás Kornati

A központi része a horvát Adria, a összefolyásánál Sibenik és Zadar város, van egy külön, és sok szempontból egy speciális csoport szigetek nevű Kornati.

Mivel a kivételes szépségű és annak táj, érdekes geomorfológia, tagolt partvidéke, és különösen a gazdag biológiai sokféleséggel a tengeri ökoszisztéma 1980-ban. nagyobb része a Kornati szigetcsoport nyilvánították nemzeti parkká.

Ma Kornati Nemzeti Park játszik területe 220 km2, és magában foglalja a 89 szigetet, szigetecske és szikla mintegy 238 km hosszú tengerparttal rendelkezik. Ennek ellenére viszonylag nagy számú sziget, a kontinentális része a park egyre kevesebb mint 1 / 4 teljes terület, a fennmaradó rész pedig a tengeri ökoszisztéma.

Kornati a legsűrűbb szigetcsoport a Földközi-tengeren. Sehol sem látszik ez nagy tenger még nem volt ilyen kis helyen összezsúfolva annyi sziget. Mivel a homályos kritériumok meghatározása a sziget körül általában, nincs általános egyetértés a számukat. De hisszük, hogy mi nem baj, ha ez a szám kerekítve a 150. A felszíni vizek ahol ezek találhatók a mintegy 320 km2.

A legnagyobb sziget a szigetcsoport Kornat.Murter, a legnépesebb tulajdonosai között az ingatlan, hívta Kurnat, Kurnati-szigetek, egy önálló Kurnatarima, más szomszédos országok és a lakosság, és főleg a Kornati Kornati. Sziget területe 32.525.315 m2; tengerparti hossza 66,1 km, magassága 235 - A felső Metlina. A sziget 25,2 km hosszú és 13,6 tengeri drágább. Nem különlegessége és jellegzetességének a Kornati szigetcsoport áll kis sziget.

Mint sok kortársa sok mezőgazdasági termelők és munkások, valamint Kurnatari a legelők és szántóterületek később jött az égő. Az eljárás újítani években szerint egy adott sorára a megadott időben. Bár köztudott, hogy az események néha elkerülte ellenőrzés, általában a legelő égett szerveztek. A következménye égetése legelők ma szinte holdbéli táj a Kornati és Jose néhány nagyobb szigetek, mint Courbet, Skuja, Lunge.


Drywalls

Az összes termék, amely megteremtette a Kornati viszont a legfontosabb és minden bizonnyal a legemlékezetesebb volt a fal, azaz a gipszkarton. Az egyik alapvető jellemzője a száraz fal maga irányultság.Azért, mert minden nagy hosszúkás sziget, a falak épülnek tengertől tengerig, azaz, egyik oldalán a sziget másik. A fal éppen olyan magas, hogy nem hagyja ki a birka, vagy lépni, hogy valaki másnak a legelőre. Ő olyan széles, mint tart, hogy a szélenergia nem semmisíti meg.

Csak egy tárgy a Kornati törmelék moccan annyi figyelmet, mint gipszkarton. Ezek a szigetelt ház - egy fallal körülvett olívaolaj széles gipszkarton. Ezek található több mint száz helyen a szigetcsoport, és hogy a "legváratlanabb" helyszíneken. A meredek lejtők és Smokice Skuja, a nyereg és Smokvene Gustac, a lankás Njivice, Piškera, Zakan, Lavsa, Suha Punta Stativala, Pinezela Grbe és a lapos fennsíkjain Knježaka a Šipnata.


A Kornati Nemzeti Park

Része a Kornati szigetek, mintegy kétharmada a föld és a vizek, ma nemzeti park. A bevezetése a legmagasabb szintű védelmet kimaradtak Sárga és Sita és szigetvilága, bár geomorfológiai, földrajzi és kulturális tartozó Kornati szigetcsoport. Mivel a nyilatkozat a szigetek egy nemzeti park 1980-ban., A Kornati folynak számos tudományos tanulmány, különös tekintettel a természeti örökséget. Ez a kutatás már napvilágra számos értesítéseket a geológiai, meteorológiai, földrajzi, biológiai és egyéb jellemzői a szigeteken. Felsorolt eddig 537 növényfaj a szárazföldön, 226 faj tengerfenéki alga, mintegy 850 faj élő szervezetek a tengerben, beleértve a 579 gerinctelenek, 160 halfaj, a teknős és a három faj emlősök, akik közül az egyik - mediterrán barátfóka - talán örökre elveszett.

Annak ellenére, hogy ilyen nagy számban, mindannyian egyetértenek abban, hogy a Kornati eléggé feltárt. Ezt az állítást támasztja alá lehet csak egy tény. A tudósok úgy vélik, hogy a szám minden élő szervezet a tengerben, amikor is vizsgálták, között mozgott 2500 és 3000 Is eléggé fel és írták le az antropológiai öröksége a szigetek.

Ebben a parkban vannak intézmények, akik tudnak nyújtani az alapvető szolgáltatásokat a látogatóknak, a szolgáltatás felügyeleti és ellenőrzési látogatók viselkedését, informatív és fogékony pontokat. A látogatók megengedni, hogy az egész parkot, kivéve a környéki szigetek és zátonyok Purara Férfi Purara Volica és nyilvánítsák különösen védőkörzetet is.A látogatók a Nemzeti park Kornati "mindig tiszteletben kell tartania, és értékelem azt a tényt, hogy a Kornati szigetekre, kivéve, hogy védett természeti örökség, magántulajdon.

A területen a Kornati Nemzeti Park, nyolc elegáns és jól jelzett turistautak vezetnek Vantage pontokat, ahonnan látni a Kornati egészében, vagy azok egyes legszebb darab. Ezek a pályák vannak megjelölve, és célja egy közös név - Hegyi idő Kornati.


Különleges madárvédelmi terület

Sziget Purara központjában az övezet a különleges védelmet abban a Kornati Nemzeti Park. Be Purara és a sziklák Klint (Kis Purara) és Volić és a tér körülöttük, tilos tartani az embereket és a hajók megőrzése érdekében jellege semmilyen hatása. Purara-sziget és a terület körül van állandó felügyelet mellett a tudósok, akik tanulmányi élet a tengerre és a szigetekre. Be Purara élő nagyszámú különböző madárfaj és számos növényfaj, valamint a sziget különösen látványos során a virágzási szalmavirág és bölcs, amikor úgy tűnt, a felhők a pillangók.


Church of Our Lady of Tarca

A terület körül mezők Tarca kétségkívül az első helyen gyarmatosították a szigeteket. A Žejkovcima, egy szomszédos területen, megtalálta a baltát a neolitikus időszak, és a két mező veszi körül sok Liburnian cölöpökkel. Feletti dombon Tarca épült, láthatóan a hatodik. században, az erőd Tureta, amelynek katonai helyőrség biztosított biztonságos hajóút Kornati. Tureta ez csak akkor működik, ettől kezdve az Adria, amely nem volt megsemmisült, nyilván azért, mert a helyszínen nem egy település, így az emberek nem folyamodnak kő neki. Az erőd most olyan helyzetben a hanyagság. A hegy lábánál, a terület között a kis öblök és mezők, épült, úgy tűnik, ugyanabban az időben, a templom, a Santa Maria. A mai napig még nem ajánlott a választ arra a kérdésre, hogy a templom előtt épült vagy várat, vagy lehetnek épül egyszerre.

Ez volt a templom nagy méretű (kb. 20x13 m), és nehéz elhinni, hogy ez szolgálja csak a helyi hívek, mert nyomai a település, amely olyan nagy, hogy szolgálja az egyház még nem találták meg. Sokkal inkább valószínű, hogy volna menedéket a matrózok, akik a védett öblökben Šipnata, Levrnaka vagy Telašćice várja a kedvező szelet a vitorla az Adriai-tengeren.Mivel az egyház már csak őrizni az apszis és részben az alapítvány. A késő középkorban a saját hajója épült templomot szentelt a Szűzanya a Sarlós Boldogasszony, egy nemzet, amely called``Our Lady a Tarca. Ez az első vasárnap júliusban szolgálatában Isten áldásával a mezők és a tenger. Hajók százai, majd rohan felé Tarca. Ezek a fogadalmi körmenet a hajók egyik legszebb vallási esemény Horvátországban.


Árfolyam

AUD Australija 001 AUD 4,66 kn
CAD Kanada 001 CAD 4,96 kn
CZK Češka 001 CZK 0,28 kn
DKK Danska 001 DKK 1,01 kn
HUF Mađarska 100 HUF 2,15 kn
JPY Japan 100 JPY 6,26 kn
NOK Norveška 001 NOK 0,70 kn
SEK Švedska 001 SEK 0,72 kn
CHF Švicarska 001 CHF 7,11 kn
GBP V. Britanija 001 GBP 8,38 kn
USD SAD 001 USD 6,73 kn
BAM BiH 001 BAM 3,86 kn
EUR EMU 001 EUR 7,56 kn
PLN Poljska 001 PLN 1,69 kn

Converter

  • Croatives
  • @Villa_Estella
  • Villa Estella on Facebook