ReservationCalendar

Calendar
Voksne
18+
Børn
12-18
Børn
2-12
Børn
0-2

Vejrudsigt

Vodice  

Humidity39%

WindN, 9.48 km/h

 
8.12 V: 8 N: 7
9.12 V: 10 N: 10
10.12 V: 7 N: 7
11.12 V: 9 N: 9

Meningsmåling

Kan du lide den nye hjemmeside?

Nyhedsbrev

Opret en Facebook-profil for mailinglisten via e-mail, får meddelelser om opdateringer og handlinger vores bud.

Beliggenhed

Villa Estella location
  • Vodice
  • Croatia

En tur til Paklenica

En tur til Paklenica

Paklenica National Park dækker et område af kystskrænt i det sydlige Velebit, lige over landsbyen Marasovići, den zone af de højeste toppe (Vaganski top, top Babin, Sacred Hill) - mellem 15 ° 23 `og 15 ° 35` østlig længde og mellem 44 ° 18 «og 44 ° 25 `nordlig bredde.

Den dækker et areal på rivende strømme af Velika og Mala Paklenica, og deres karakteristiske vertikale kløfter hugget ind i den sydlige skråninger af Velebit, og det bredere omkringliggende område. For et relativt lille område har en overflod af geomorfologiske fænomener og former, varieret dyreliv, attraktive landskaber og uberørt natur.


DATO for bekendtgørelse af beskyttede områder: 19 listopada 1949:e

Størrelse: 95 km2

Højeste tinder: Vaganski top 1 757 m, Sacred Hill 1 753 m

INTERNATIONAL BESKYTTELSE: MAB Biosphere Reserve

Paklenica navn formentlig stammer fra harpiks, så kaldes. "Pitch", som de lokale, der anvendes i folkemedicinen for sårheling, og som en splint - at belyse overfladebehandling af træbåde.


Bjergbestigning

Walking er den eneste måde til virkelig at vide Paklenica. I parken er der en 150-200 km stier af rejser, der i Velika Paklenica link til Manita komfurer, skov hjem, "Desværre og en hytte, bjerget, der fører til de højeste tinder af Velebit. Stier i parken er markeret bestyrelser og markerede vandreture skilte.


De mest populære stier i nationalparken Paklenica


Velika Paklenica - Anica Luka - Desværre - Mountain Lodge Paklenica
Vægt tid: 1,5 / 5
Walking tid: 2 timer
Højde: 400 m
Interesser på sporet: Paklenica møller, den kløft, Velika Paklenica, karst fænomener, flora og fauna, vandfald i åen, klatring, rock Anica Kuk, skovbrug huse Desværre er hjemsted for Paklenica bjerglandsbyer ved foden par og Ramići.


Velika Paklenica - Anica Luka - Manita
Vægt gange: 2 / 5
Walking tid: 1,5 timer
Højde: 450 m
Interesser på sporet: panoramaudsigt af rock Anica Kuk, Juras hoveder og Manita PEC (tand Manita PEC), hulen Manita


Manita PEC - Zorin kuk - kuk Vidakov - Tomic - Starigrad
Vægt gange: 4 / 5
Walking tid: 3 timer
Højde: 300 m
Interesser på sporet: karst klippeformationer, panoramaudsigt, flora og fauna


Cirkulær sti: modtagelse V. Paklenica - Anica Luka - Grab Valley - Njive Lekine - Mala Paklenica - Seline (eller omvendt)
Vægt gange: 4 / 5
Walking tid: 6 timer
Højde: 650 m
Interesser på sporet: Velika Paklenica Canyon, skove af sort fyr og bøg skove, huler Vodarica, Kapljarka huler, karst fænomener, Mala Paklenica Canyon.


Bjerghytte Paklenica - M. Power - Crni Vrh (1110 m) - VPower - Njive Lekine - Grib Valley (Jurline) - Velika Paklenica.
Vægt gange: 3 / 5
Walking tid: 6 timer
Højde: 600 m
Interesser på sporet: karst fænomener, landdistrikter byområde, panoramaudsigt, samfundet skove af sort fyr, bøg skove, flora og fauna.


Bjerghytte Paklenica - Buljma - Struga - Marasovac (1470 m)
Vægt tid: 2,5 / 5
Walking tid: 3 timer
Højde: 990 m
Interesser på sporet: bøgeskove, glaciale-fluviale aflejringer, panoramaudsigt, karst nødhjælp, flora og fauna


Strug - Marasovac - Vaganski peak (1757 m) - Tilbagelevering af Lipa sporet
Vægt tid: 3,5 / 5
Walking tid: 7 timer
Højde: 1250 m
Interesser på sporet: panoramaudsigt, dale, klipper, stenet overdrev


Strug - Marasovac - Vaganski top - Holy Hill
Vægt tid: 2,5 / 5
Walking tid: 6 timer
Højde: 400 m
Interesser på sporet: panoramaudsigt, alpine enge, Babino Sø, Pine EF kurve, Flora Meadows


Mountain Lodge "Paklenica" - Ivo`s guider - Hellige Hill
Vægt tid: 2,5 / 5
Walking tid: 6 timer
Højde: 1 250 m
Interesser på sporet: Bestyrelse bøg og fyrreskove, panoramaudsigt, stenet overdrev, eng flora, fauna


I parken er der flere bjerghytter og krisecentre.


Klatring

National Park Paklenica er det vigtigste kroatiske klatrecenter, der er kendt uden for Kroatiens grænser. Et særligt højdepunkt i denne klatring giver nærhed til kysten, og Paklenica Riviera er et ideelt sted at kombinere klatring og vandsport.

Historien om klatring i Paklenica begynder tilbage i 1938:e da han forsøgte at klatre Dragutin Brahm Anica Kuk. Desværre, da han døde. To år senere fuldførte Slavko Brezovečki og Marijan Dragman Brahm retning.Efter, at klatrede de kroatiske bjergbestigere ruter, der er nu gældende for ruter i Paklenica. De er ruter som Mosoraska, Velebitaški, Klin, funktion. Siden 1970. Slovenske alpinister er kommet til National Park og har langsomt taget initiativ til oprettelse af nye ruter.

I dag i Paklenica klatring områder er mere end 360 fuldt møbleret og udstyret ruter af forskellig sværhedsgrad og længde, så hver bjergbestiger kan finde noget for din nydelse.

De vigtigste klatring sæson i Paklenica begynder i foråret og varer til sent efterår


Big Wall Speed Climbing

For Labour Day ferie i Paklenica traditionelt samler en lang række klatrere. Siden 2000 har konkurrencen afholdt her, Big Wall Speed Climbing eller hastighed klatring store sten, den første konkurrence af sin art i verden. Det er en kombination af to discipliner klatring: klatring SS, der normalt finder sted på korte ruter på indendørs kunstige klatring, og de store, lodrette klipper som omfatter højdepunkter i double, der kræver flere timer og nogle gange dage.

På "Big Wall" har konkurreret mange berømte indenlandske og udenlandske bjergbestigere.

Ud over konkurrencedygtige kampe i klatring i Paklenica har en tilhørende program. Så messen afholdes udendørs udstyr, talrige foredrag, screeninger og film om klatring og bjergbestigning.


District National Park Paklenica er karakteriseret ved en ekstraordinær diversitet geomorfologiske former.

Helt sikkert den mest attraktive og mest værdifulde dele af det sydlige Velebit er betagende kløfter i Velika og Mala Paklenica.

Nationalpark Paklenica bugner med mange karst landskabsformer, herunder en meget betydelig underjordisk former, huler og miner.

I det område, som parken har hidtil behandlet 90 huler og 53 gruber og grotter 37.

Besøger huler og indsamle biologiske og geologiske materiale er forbudt uden forudgående varsel og tilladelse!

National Park Paklenica der er flere faste og midlertidige floder og mange faste fjedre. Permanent kilder til drikkevand, som er karakteriseret ved fremragende kvalitet, er Stražbenica, Kontinovo veritable, veritable sort, stor magt og Pecica.

Den rigdom af plante-liv er afspejlet i listen hidtil i 1000 indspillede plante arter og underarter, hvoraf 79 er endemiske. Den store mangfoldighed, tilstedeværelsen af relict, endemiske, sjældne, beskyttede arter lov, hvoraf en stor del ligger i Red Book plantearter i Kroatien, og denne IUCN`s røde liste over truede plantearter, der er klassificeret i botanisk park området er særdeles værdifuld, ikke kun i Kroatien, men i Europa og verden. Den fremherskende flora af parken følgende familie: komposit (Asteraceae) og (Cichoriaceae), græsser (Græsfamilien), bælgfrugter (Fabaceae), usnače (Lamiaceae), roser (Rosaceae) og nellike (Caryophyllaceae).

Som en sjældenhed højdepunkt dame sko, fanglu (Cypripedium calceolus), en af Europas smukkeste orkideer, som blev optaget med kvinder i Lika hældning langs kanten af bøgeskov.

Fænomenet med skoven er en af de vigtigste grunde til, at området i det sydlige Velebit blev proklameret en nationalpark.

De forskellige naturtyper i området Paklenica og højde lagdeling, også hjem til at give forskellige fauna.


Andre Tilbud

Mirila begravelsen mindesmærket skilte langs Velebit veje og stier.Opstod fra 17 til 20 århundrede, var og er knyttet til gravskik af befolkningen, skyldes afstanden fra sognekirken og kirkegården var nødt til at bære deres døde til kirkegården. De består af en gravsten og uznožnog brolagt med sten mellem dem. Passing the Dead "målt" af kroppens længde, og foranstaltningerne vil være "registreret" med de to stentavler, og kun efter begravelser blev foretaget Miriam. Er revered og besøgte mere end Graven, hvor kun kroppen, ingen sjæl, der var tilbage på Mirilo.

Særlige karakteristika ved denne region er afspejlet i den traditionelle stil bygning, nemlig bosættelserne Podgorski mødes så. tage til Cuba, de konkrete tønde tagene, der har været bevaret i husene, avlsbygningerne og møller langs åen Velika Paklenica.

Inden for grænserne af National Park ti landsbyer, der nu for det meste opgivet: Bršljanuša, Jasenar, Jurline, Katići, Kneževići, Marasovići (Oberösterreich), Paric, Ramići Rimenić og Škiljići. Særligt interessant er den plads af huse bygget i lokalområdet polupukotine Sklopina.

I første halvdel af det 19. stDen Velika Paklenica åen blev bygget syv møller (mølle), og området i dag indgangen til nationalparken Paklenica Paklenica til Mountain House. Disse er lavere Marasovića mølle, midt mølle Marasovića, Øvre Sikic mølle, mølle Markov, K. mølle, mølle Parica og Ramic mølle med hvem der er en søjle, der stadig er i drift.

Valutakurs

AUD Australija 1 AUD 4,67 kn
CAD Kanada 1 CAD 5,20 kn
CZK Češka 1 CZK 0,29 kn
DKK Danska 1 DKK 1,01 kn
HUF Mađarska 100 HUF 2,06 kn
JPY Japan 100 JPY 5,87 kn
NOK Norveška 1 NOK 0,72 kn
SEK Švedska 1 SEK 0,73 kn
CHF Švicarska 1 CHF 7,22 kn
GBP V. Britanija 1 GBP 8,82 kn
USD SAD 1 USD 6,65 kn
BAM BiH 1 BAM 3,84 kn
EUR EMU 1 EUR 7,52 kn
PLN Poljska 1 PLN 1,63 kn

Konverter

  • Croatives
  • @Villa_Estella
  • Villa Estella on Facebook