RezervacijaCalendar

Calendar
Odrasli
18+
Otroci
12-18
Otroci
2-12
Otroci
0-2

Vremenska napoved

Vodice  

Humidity42%

WindN, 9.04 km/h

 
8.12 V: 10 N: 10
9.12 V: 7 N: 7
10.12 V: 9 N: 9
11.12 V: 8 N: 8

Anketa

Ali vam je všeč nova spletna stran?

Newsletter

Prijavite se na poštni seznam po elektronski pošti, dobili obvestila o novostih in dejavnosti naše ponudbe.

Kraj

Villa Estella location
  • Vodice
  • Croatia

Izlet Paklenica

Izlet Paklenica

Nacionalni park Paklenica pokriva območje obalnih pobočju južnega Velebita, tik nad vasjo Marasovići, območje najvišjih vrhov (Vaganski vrh, top Babin, Sacred Hill) - med 15 ° 23 `in 15 ° 35` vzhodne dolžine in med 44 ° 18 `in 44 ° 25` severne zemljepisne širine.

Zajema površino hudourniških tokov Velika in Mala Paklenica, in njihove razlikovalne vertikalne kanjoni vklesan v južnih obronkih Velebita, in širše okolice. Za relativno majhno območje ima obilo geomorfoloških pojavov in oblik, različne divje živali, privlačne pokrajine in neokrnjeno naravo.


DATUM razglasitve zavarovanih območij: 19 Oktobra 1949.

VELIKOST: 95 km2

Najvišje vrhove: Vaganski vrh 1 757 m, Sacred Hill 1 753 m

Mednarodno zaščito: MAB Biosphere Reserve

Paklenica ime verjetno izhaja iz borove smole, tako imenovani. "Pitch", ki so jo domačini uporabljajo v ljudskem zdravilstvu za celjenje ran in kot IVer - za osvetlitev premaz lesenih čolnov.


Gorniška

Hoja je edini način, da res veš Paklenica. V parku je 150-200 km poti potovanja, ki v Veliki link Paklenica za peči Manita, gozd dom, "je žalost in brunarice, goro, ki vodi do najvišje vrhove Velebita. Poti v parku so označene table in označene znake pohodništvo.


Najbolj priljubljeni poti v narodnem parku Paklenica


Velika Paklenica - Anica luka - na žalost - Planinski dom Paklenica
Teža čas: 1,5 / 5
Čas hoje: 2 uri
Nadmorska višina: 400 m
Zanimivosti na stezi: Paklenica mlini, kanjona Velike Paklenice, kraških pojavov, floro in favno, slapovi na potoku, plezanje, rock Anica kuk, gozdarstvo hiše žalost dom Paklenica gorskih vasi ob vznožju par in Ramići.


Velika Paklenica - Anica luka - Manita
Teža-krat: 2 / 5
Čas hoje: 1,5 ure
Nadmorska višina: 450 m
Zanimivosti na stezi: panoramska kuk rock Anica, Juras glave in Manita peč (Tooth PEC Manita), jama Manita


Manita peč - Zorin kuk - kuk Vidakov - Tomic - Starigrad
Teža-krat: 4 / 5
Čas hoje: 3 ure
Nadmorska višina: 300 m
Zanimivosti na stezi: rock formacije kras, panoramski razgled, floro in favno


Krožna pot: sprejem V. Paklenica - Anica luka - Zgrabi Valley - Njive Lekine - Mala Paklenica - Seline (ali obratno)
Teža-krat: 4 / 5
Čas hoje: 6 ur
Nadmorska višina: 650 m
Zanimivosti na stezi: Velika Paklenica Canyon, gozdovi črnega bora in bukovi gozdovi, jame Vodarica, Kapljarka jam, kraških pojavov, Mala Paklenica kanjon.


Koča Paklenica - M. Power - Crni Vrh (1110 m) - VPower - Njive Lekine - Zgrabi Valley (Jurline) - Velika Paklenica.
Teža čas: 3 / 5
Čas hoje: 6 ur
Nadmorska višina: 600 m
Zanimivosti na stezi: kraški pojavi, podeželja v strnjenem naselju, panoramski razgled, skupnost gozdovi črnega bora, bukovi gozdovi, rastlinstvo in živalstvo.


Koča Paklenica - Buljma - Struga - Marasovac (1470 m)
Teža čas: 2,5 / 5
Čas hoje: 3 ure
Nadmorska višina: 990 m
Zanimivosti na stezi: bukovi gozdovi, ledeniških-rečnega vloge, panoramski razgled, kraški relief, rastlinstvo in živalstvo


Strug - Marasovac - Vaganski vrh (1757 m) - Vrnitev pot Lipa
Teža čas: 3,5 / 5
Čas hoje: 7 ur
Nadmorska višina: 1250 m
Zanimivosti na stezi: panoramski razgled, doline, skalnata, kamnita travišča


Strug - Marasovac - Vaganski vrh - Sveti Hill
Teža čas: 2,5 / 5
Čas hoje: 6 ur
Nadmorska višina: 400 m
Zanimivosti na stezi: panoramski razgled, alpski travniki, Babino jezero, Pine Skupnosti krivulja, Flora Meadows


Mountain Lodge "Paklenica" - je vodila Ivo - Sveti Hill
Teža čas: 2,5 / 5
Čas hoje: 6 ur
Nadmorska višina: 1 250 m
Zanimivosti na stezi: odbor za gozdove bukve in bora, panoramski razgled, skalnati travniki, travnik rastlinstvo, živalstvo


V parku je več postojank in zavetišč.


Plezanje

Narodni park Paklenica je najpomembnejši hrvaški plezalni center, znane zunaj hrvaških meja. Posebno poudarjajo te plezanja določa bližini obale, in Riviera Paklenica, je idealen kraj za združevanje plezanja in vodnih športih.

Zgodovina plezanje v Paklenici se začne leta 1938. ko je skušal povzpeti Dragutin Brahm Anica kuk. Na žalost, ko je umrl. Dve leti kasneje, Slavko Brezovečki in Marijan Dragman končana Brahm smer.Po tem, hrvaški plezalcev preplezala poti, ki se sedaj uporabljajo za proge v Paklenici. To so poti, kot so Mosoraska, Velebitaški, Klin, funkcija. Od leta 1970. Slovenski alpinisti so prišli do narodnega parka in je počasi prevzela pobudo pri vzpostavljanju novih poti.

Danes v Paklenici plezališčih je več kot 360 popolnoma opremljeni in opremljeni poti različnih zahtevnosti in dolžine, tako da lahko vsak plezalec najde nekaj za svoj užitek.

Glavna sezona plezanje v Paklenici se začne spomladi in traja do pozne jeseni


Big Wall Speed Climbing

Za delovne počitnice Day v Paklenici tradicionalno zbere veliko število plezalcev. Ker je leto 2000 konkurenco, ki tukaj, Big Wall Speed Climbing ali hitrosti plezanje velike skale, prvo tekmovanje te vrste na svetu. Gre za kombinacijo dveh disciplin plezanje: plezalni SS, ki običajno poteka na kratkih progah v zaprtih prostorih, umetni plezanje in veliko, navpične stene ki vključuje tudi visoko v dvojicah, ki zahtevajo več ur ali nekaj dni.

Na "Big Wall" je tekmoval veliko znanih domačih in tujih plezalcev.

Poleg konkurenčne tekme za plezanje v Paklenici so spremljevalni program. Torej je sejemska prireditev je potekala na prostem oprema, številna predavanja, projekcije in filmov, ki se nanašajo na plezanje in alpinizem.


District National Park Paklenica je značilna izredna raznolikost reliefne oblike.

Zagotovo najbolj privlačna in najbolj dragoceni deli južnega Velebita jemlje dih kanjona Velike in Male Paklenice.

Nacionalni park Paklenica je bogat s številnimi kraške reliefne oblike, vključno z zelo pomembno podzemne oblike, jame in jame.

Na območju parka je doslej zdravili 90 jam in 53 jam in jame 37.

Obisk jame in zbirajo biološke in geološke material je prepovedana brez predhodnega obvestila in dovoljenja!

Narodni park Paklenica je več trajne in začasne rek in veliko stalnih izvirov. Stalna vire pitne vode, za katero je značilna odlična kakovost, so Stražbenica, Kontinovo pravi, pravi črna, veliko moči in Pecica.

Bogastvo življenja rastlin se odraža v seznam doslej zabeležili 1000 rastlinskih vrst in podvrst, od tega 79 endemična. Velike razlike, prisotnost relikt, endemične, redke, zaščitene vrste prava, od katerih veliko število, ki se nahajajo v Rdeči rastlinske vrste knjig v Hrvaška in to IUCN Rdeči seznam ogroženih rastlinskih vrst, razvrščenih v botaničnem območju parka je zelo dragocen, ne samo v Hrvaška, ampak v Evropi in svetu. Prevladujoča flora parka naslednje družine: kompozitni (Asteraceae) in (Cichoriaceae), trave (Poaceae), stročnic (Fabaceae), usnače (Lamiaceae), vrtnice (Rosaceae) in nageljnov (Caryophyllaceae).

Kot Lepi redkost poudarjajo ženski, fanglu (Cypripedium calceolus), ena najlepših orhidej v Evropi, ki je bila zabeležena pri ženskah v pobočju Liki na robu bukovega gozda.

Pojav gozdov je eden od glavnih razlogov, zakaj območje južnega Velebita je bil proglašen za nacionalni park.

Raznolike habitate na območju Paklenica in višine razslojevanje, prav tako doma zagotoviti raznoliko favno.


Drugi Specials

Mirila pogreb spominske znake po poteh Velebit in poti.Pojavile od 17 do 20 stoletja, pa so bile povezane s pokopom meri prebivalstva, ki je zaradi oddaljenosti od župnijske cerkve in pokopališča je za opravljanje svoje mrtve na pokopališče. Sestavljeni so iz nagrobnik in uznožnog tlakovana s kamni med njimi. Mimo Dead "meri", ki ga telo dolžino in ukrepi bi bili "registrirana" z dvema kamnitih, in šele potem, ko je bilo pokopov je Miriam. Ali resnico in obiskala več kot grob, v katerem samo telo, brez duše, ki je ostala na Mirilo.

Posebnosti tega območja se odražajo v tradicionalnem stilu gradnje, in sicer naselja Podgorskega izpolnjujejo tako. strehe na Kubo, betonske cevi strehe, ki so ostali ohranjeni v hišah, kmetijskih objektov in mlini ob potoku Velika Paklenica.

Znotraj meja National Park desetih vasi, ki so zdaj večinoma zapuščeni: Bršljanuša, Jasenar, Jurline, Katići, Kneževići, Marasovići (Upper), Paric, Ramići Rimenić in Škiljići. Posebej zanimiva je prostor, hiš zgrajenih v kraju polupukotine Sklopina.

V prvi polovici 19. stVelika Paklenica potoku je bila zgrajena sedem mlinov (mlin), in na območju današnje vhoda v Nacionalni park Paklenica Paklenica, da Mountain House. Te so nižje Marasovića mlin, srednji mlin Marasovića, Upper Šikić mlin, mlin Markov, K. mlin, mlin Parica in Ramić mlin, s katero je steber, ki je še vedno v uporabi.

Menjalni tečaj

AUD Australija 1 AUD 4,67 kn
CAD Kanada 1 CAD 5,20 kn
CZK Češka 1 CZK 0,29 kn
DKK Danska 1 DKK 1,01 kn
HUF Mađarska 100 HUF 2,06 kn
JPY Japan 100 JPY 5,87 kn
NOK Norveška 1 NOK 0,72 kn
SEK Švedska 1 SEK 0,73 kn
CHF Švicarska 1 CHF 7,22 kn
GBP V. Britanija 1 GBP 8,82 kn
USD SAD 1 USD 6,65 kn
BAM BiH 1 BAM 3,84 kn
EUR EMU 1 EUR 7,52 kn
PLN Poljska 1 PLN 1,63 kn

Converter

  • Croatives
  • @Villa_Estella
  • Villa Estella on Facebook