RezervacijaCalendar

Calendar
Odrasli
18+
Djeca
12-18
Djeca
2-12
Djeca
0-2

Prognoza vremena

26ºVodice  

Vlažnost53%

VjetarSSI, 2.72 km/h

 
16.7 V: 30 N: 30
17.7 V: 31 N: 31
18.7 V: 31 N: 31
19.7 V: 30 N: 30

Anketa

Da li vam se sviđa nova web stranica?

Newsletter

Upišite se na mailing listu i putem e-maila primajte obavijesti o novostima i akcijama naše ponude.

Lokacija

Villa Estella location
  • Vodice
  • Croatia

Izlet na Krku

Izlet na Krku

Nacionalni park „Krka“ obuhvaća područje uz rijeku Krku, koja teče kroz dubok i živopisan kanjon dug 75 km, tvoreći bučne slapove: Bilušića buk, Miljacku, Brljan, Rošnjak, Manojlovački slap, Roški slap i znameniti Skradinski buk (Slapovi Krke – 46 m), koji je najveća sedrena barijera u Europi.

U nacionalnom parku Krka posebno se ističu dva kulturno-povijesna spomenika: Franjevački samostan na otoku Visovcu i Manastir Krka. Visovac je smješten ured proširenja Krke, gdje je zelena voda rastvorila kršku visoravan iznjedrivši harmoničan spoj prirodne i povijesne baštine. Okružen brdovitim miljevačkim platoom i lijepim rupskim poljem, što s mukom težaka ljepotu sjedinjuju u krilu modrine njegova jezera, prkosi olujama povijesnih nedaća kroz stoljeća. Neodoljiva, šarmantna hrid u obilju prirode, koju su redovnici stoljećima marljivim radom pretvorili u otok pun stabala, šarenog cvijeća, voća i povrća, neodoljivo privlači turiste.

U dokumentima se prvi put spominje u 14. stoljeću. Oko 1445. godine franjevci su se nastanili na tom otoku, proširili otok te se bavili znanošću i odgojem, sagradili samostan i crkvu 1576. godine, koja je preuređena u 18. stoljeću.

Djevičanski čista krška rijeka sa 7 čarobnih slapišta izvire blizu Knina, u dvije trećine svoje dužine teče kroz kanjone. Izuzetno bogata endemskom florom i faunom, s 222 vrste ptica. Mlinice uz rijeku i nad slapovima, gradine obrambenih utvrda nad kanjonom, živopisno ušće Čikole iznad Skradinskoga buka posebnosti su riječnoga pejsaža. Estuarij Krke, Prukljansko jezero dopire do Skradinskoga buka, dugo 23,5 km, bogato školjkama, slatkovodnim i morskim ribama. Na Visovačkom jezeru između Roškoga slapa i Skradinskoga buka (13 km) nalazi se otočić - franjevački samostan u idiličnom perivoju s dugom kulturnom poviješću. Manastir Krka (Arhanđelovac) je u proširenju kanjona u području Kistanja. Mirna rijeka i jezera idealni su za ture kanuima i kajacima, ali za njih je potrebna posebna dozvola.