РезервацияCalendar

Calendar
Възрастни
18+
Деца
12-18
Деца
2-12
Деца
0-2

Прогноза за времето

20ºVodice  

Humidity48%

WindSE, 1.22 km/h

 
1.3 V: 20 N: 17
2.3 V: 13 N: 13
3.3 V: 14 N: 14
4.3 V: 14 N: 14

Анкета

Харесва ли ви новия сайт?

Информационен бюлетин

Абонирайте се за пощенския списък по електронната поща, получавате известия за новини и дейности на нашата оферта.

Местоположение

Villa Estella location
  • Vodice
  • Croatia

Пътуване до Корнати

Пътуване до Корнати

В централната част на хърватското Адриатическо море, в пресечка на Шибеник и Задар град, там е отделно и в много отношения е специална група от острови, наречен Корнати.

Благодарение на изключителната красота на пейзажа, интересни геоморфология, отстъпи крайбрежие и особено богато биологично разнообразие на морската екосистема през 1980 година. По-голямата част от архипелага Корнати е обявен за национален парк.

Днес Корнати Национален парк заема площ от 220 кв. км и включва 89 острова, островчета и скали с около 238 km на бреговата линия. Въпреки това относително голям брой острови, в континенталната част на парка прави по-малко от 1 / 4 от общата площ, а останалата част е на морската екосистема.

Корнати са най-гъстата архипелаг в Средиземно море. Никъде не е това голямото море не е било на толкова малко пространство, натъпкани толкова много острови. Поради неясното определение на критериите за около острова като цяло, няма общо съгласие относно техния брой. Но ние вярваме, че ние няма да се объркат, ако този брой се закръглява до 150-та Повърхностните води в която се намират, е около 320 кв. км.

Най-големият остров от архипелага е Kornat.Murter, най-многобройни сред собствениците на имота, като го нарича Kurnat, Kurnati острови, самостоятелно Kurnatarima, други съседи и на широката общественост и най-вече Корнати Корнати. Остров площ е 32525315 кв. м.; крайбрежните дължина 66.1 km, на височина от двеста тридесет и пет милиона м - горната Metlina. Островът е 25.2 км и 13.6-скъпо море. Не особеност и отличителните белези на архипелага Корнати се състои от малки острови.

Подобно на много съвременник на много земеделски производители и работници, и Kurnatari на пасища и обработваема земя, по-късно дойде гори. Процедурата се подновява на всеки няколко години, според конкретния ред в определено време. Въпреки че е известно, че събитията, понякога заобикалят контрол, като цяло, на пасището е бил опожарен организирани. В резултат на изгаряне на пасищата днес е почти лунен пейзаж на Корнати и Хосе на някои по-големи острови, като Курбе, Skuja, скок.


Drywalls

От всички продукти, които е създаден на страната Корнати най-важните и със сигурност най-запомнящо се е на стената, а именно сухото строителство. Една от основните характеристики на сухо строителство се е ориентация.Защото всички те са големи продълговати острови, всички стени са изградени от море до море, т.е. от едната страна на острова, в друг. Стената е точно толкова високо, че да не може да пропуснете овце или преминете към някой друг пасища. Той е толкова широк, колкото е необходимо, за вятърна енергия не се нарушава.

Просто още един артефакт на отпадъци, Корнати възбуждат също толкова внимание, като сухото строителство. Това са изолирани камерата - ограден маслиново широк сухото строителство. Те се намират в повече от сто места в архипелага, както и че "най-неочаквано" места. На стръмни склонове и Smokice Skuja, на седлото и Smokvene Gustac, от полегати склонове Njivice, Piškera, Zakan, Lavsa, Суха Пунта Stativala, Pinezela Grbe, а от фиксирана плата на Knježaka да Šipnata.


Национален парк Корнати

Част от островите Корнати, приблизително две трети от земя и вода, днес е национален парк. От въвеждането на най-високо ниво на защита, са пропуснати Жълти и Sita със своите острови, въпреки че геоморфоложки, географските и културни, принадлежащи на архипелага Корнати. От декларацията на островите за национален парк през 1980 година., На Корнати се провеждат редица научни изследвания, по-специално тези, свързани с природно наследство. Това изследване доведе до установяването на множество съобщения за геоложки, метеорологични, географски, биологични и други характеристики на островите. Публикувано досега 537 вида растения на сушата, 226 вида бентосни водорасли, на около 850 вида живи организми в морето, включително и 579 безгръбначни, 160 вида риби, костенурка и три вида бозайници, единият от които - средиземноморски тюлен монах - може би завинаги загубени.

Въпреки тези големи числа, всички са съгласни, че Корнати недостатъчно проучени. Това твърдение може да бъде подкрепена само от един факт. Учените смятат, че броят на всички живи организми в морето, когато те са били разследвани, варира между 2500 и 3000 Също така недостатъчно изследвани и описани антропологичната наследство на островите.

В парка има заведения, които могат да предоставят основни услуги за посетителите, услугата за наблюдение и контрол на поведението на посетителите, информационни и приемни точки. Посетителите могат да се движат в рамките на целия парк, с изключение на района около острова и рифове Purara Мъж Purara Volica и обявен за специална зона за защита.Посетителите на Национален парк "Корнати" винаги трябва да уважаваме и ценим факта, че всички Корнати острови, с изключение, че те са защитени, че природното наследство, частна собственост.

В района на Национален парк Корнати, има осем елегантни и добре обозначени туристически пътеки, водещи до гледна точки, от които, за да видите Корнати като цяло или някои от най-хубавите си парчета. Тези пътеки са маркирани и са предназначени под общо име - Планинско време Корнати.


Специална защитена зона

Остров Purara центъра на зоната на специална защита в Национален парк Корнати. На Purara и Волич и скали Klint (малко Purara) и пространството около тях, е забранено да се държат хората и лодки, за да се запази характера на всяко въздействие. Purara остров и района около него са под постоянен надзор от учени, които изучават живота в морето и островите. На Purara живот голям брой различни видове птици и множество растителни видове, както и на острова е особено живописна по време на цъфтежа безсмъртниче и градински чай, когато е изглеждало, че облаци от пеперуди.


Църквата на Дева Мария от Tarca

Районът около полета Tarca без съмнение на първо място колонизирали острови. В Žejkovcima, съседна област, намери брадва от неолита, и двете области са заобиколени от много Liburnian пилоти. На хълма над Tarca е построен, както изглежда в шестата. век, крепостта Tureta, чийто военен гарнизон, предвидени безопасно канал навигация Корнати. Tureta да работи само от това време на Адриатическо море, които не са били унищожени, както изглежда, тъй като е на място без решаване на проблема, така че хората не прибягват до нея камък. Крепостта е вече в състояние на липса на грижи. В подножието на хълма, в зоната между малки заливи и полета, е построена, тя изглежда по същото време, църквата "Санта Мария. До този момент, все още предлагат отговор на въпроса дали Църквата е построена преди или крепостта, или те могат да се строят едновременно.

Това е църквата на голям размер (20x13 м) и е трудно да се повярва, че тя служи само за местните вярващи, защото следи от селище, което е толкова голяма, за да служи на църквата не е било установено. Тя е по-вероятно да са били убежище на моряци, които са в защитени заливи Šipnata, Levrnaka или Telašćice чака благоприятен вятър за плаване в Адриатическо море.Тъй като църквата е запазена само абсидата и част от фондацията. В края на Средновековието в храма е построена църква, посветена на Дева Мария от посещенията, една нация, която е called``Our дама на Tarca. Това е първата неделя на юли служба на Бога с благословията на областта и морето. Стотици кораби, тогава втурва към Tarca. Тези оброчни шествие на плавателни съдове е един от най-красивите религиозни събития в Хърватия.