ReserverenCalendar

Calendar
Volwassenen
18+
Kinderen
12-18
Kinderen
2-12
Kinderen
0-2

Weersverwachting

21ºVodice  

Humidity47%

WindSSE, 1.85 km/h

 
1.3 V: 21 N: 17
2.3 V: 13 N: 13
3.3 V: 14 N: 14
4.3 V: 14 N: 14

Poll

Hou je van de nieuwe website?

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de mailinglijst via e-mail, krijg berichten over updates en acties van onze offerte.

Locatie

Villa Estella location
  • Vodice
  • Croatia

Een reis naar Kornati

Een reis naar Kornati

In het centrale deel van de Kroatische Adriatische Zee, aan de samenvloeiing van Sibenik en Zadar stad, is er een aparte en in veel opzichten een speciale groep eilanden genaamd Kornati.

Vanwege de uitzonderlijke schoonheid van het landschap, interessante geomorfologie, grillige kustlijn, en vooral de rijke biodiversiteit van het mariene ecosysteem in 1980. grootste deel van de Kornati archipel werd uitgeroepen tot nationaal park.

Vandaag Kornati National Park beslaat een oppervlakte van 220 km2 en omvat 89 eilanden, eilandjes en rotsen met ongeveer 238 km van de kustlijn. Ondanks deze relatief groot aantal eilanden, het continentale deel van het park maakt minder dan 1 / 4 van de totale oppervlakte, terwijl de rest is het mariene ecosysteem.

Kornati zijn de dichtste eilandengroep in de Middellandse Zee. Nergens is deze grote zee was niet op zo`n kleine ruimte gepropt zo veel eilanden. Vanwege de vage definitie van de criteria rond het eiland in het algemeen, is er geen algemene overeenstemming over hun aantal. Maar we geloven dat we niets mis kan gaan, indien dit getal wordt afgerond tot de 150e Oppervlaktewateren in waarin ze zich bevinden is ongeveer 320 km2.

Het grootste eiland van de archipel is Kornat.Murter, de meest talrijke onder de eigenaren van het pand, noemde hem Kurnat, Kurnati Eilanden, een self Kurnatarima, andere buren en het grote publiek en vooral Kornati Kornati. Eiland gebied is 32.525.315 m2; kust lengte 66.1 km, een hoogte van 235m - de top Metlina. Het eiland bedraagt 25,2 km lang en 13,6 zee duurder. Geen bijzonderheid en eigenheid van de Kornati archipel bestaat uit kleine eilandjes.

Net als veel andere tijdgenoot van vele boeren en arbeiders, en Kurnatari naar de wei en bouwland later kwam de brandende. De procedure is verlengd, telkens voor enkele jaren, volgens een bepaalde rij in een bepaalde tijd. Hoewel bekend is dat de gebeurtenissen soms zeggenschap ontsnapt, in het algemeen, was het weiland verbrand georganiseerd. Het gevolg van verbranding van weilanden vandaag is bijna maanlandschap van de Kornati en Jose van enkele grotere eilanden, zoals Courbet, Skuja, Lunge.


Drywalls

Van alle producten die de Kornati de hand van de belangrijkste en zeker de meest memorabele gemaakt was de muur, namelijk gipsplaat. Een van de basiskenmerken van droge muur zelf oriëntatie.Want ze zijn allemaal grote langwerpige eilanden, zijn alle muren gebouwd van zee tot zee, dat wil zeggen aan de ene kant van het eiland naar het andere. De muur is precies zo hoog dat het niet kan de schapen of verplaatsen overslaan naar iemand anders grasland. Hij is zo breed als nodig is om windenergie niet te vernietigen.

Gewoon een ander artefact van de Kornati puin roert dezelfde aandacht als gipsplaat. Dit zijn geïsoleerde behuizing - een ommuurde olijfolie brede gipsplaat. Ze zijn te vinden in meer dan honderd plaatsen in de archipel, en dat de "meest onverwachte" locaties. Op steile hellingen en Smokice Skuja, op het zadel en Smokvene Gustac, op zachte hellingen Njivice, Piškera, Zakan, Lavsa, Suha Punta Stativala, Pinezela Grbe en op de vlakke plateaus van Knježaka op Šipnata.


Nationaal Park Kornati

Een deel van de Kornati eilanden, ongeveer tweederde van het land en water, is vandaag een nationaal park. Vanaf de introductie van de hoogste niveaus van bescherming zijn weggelaten Geel en Sita met haar eilanden, hoewel geomorfologische, geografische en culturele behoren tot de Kornati archipel. Aangezien de verklaring van de eilanden een nationaal park in 1980.Worden uitgevoerd Op Kornati vele wetenschappelijke studies, met name die met betrekking tot natuurlijke erfgoed. Dit onderzoek heeft geleid tot tal van aankondigingen over de geologische, meteorologische, geografische, biologische en andere kenmerken van de eilanden licht. Aangeboden tot dusver 537 plantensoorten op het land, 226 soorten benthische algen, ongeveer 850 soorten van levende organismen in de zee, met inbegrip van 579 ongewervelde dieren, 160 soorten vis, een schildpad en drie soorten zoogdieren, van wie er een - Mediterrane monniksrob - waarschijnlijk voor altijd verloren.

Ondanks deze grote aantallen, allemaal over eens dat de Kornati onvoldoende onderzocht. Deze claim kan worden ondersteund door slechts een feit. Wetenschappers geloven dat het aantal van alle levende organismen in de zee, toen ze werden onderzocht, varieerden tussen de 2500 en 3000 Ook onvoldoende onderzocht en beschreef de antropologische erfgoed van de eilanden.

In het park zijn er vestigingen die een elementaire dienstverlening aan bezoekers, de dienst toezicht en de controle het gedrag van bezoekers, informatieve en ontvankelijk punten. Bezoekers mogen verplaatsen binnen het hele park, met uitzondering van het gebied rond de eilanden en riffen Purara Man Purara Volica en verklaarde een speciale beschermingszone.Bezoekers van het nationaal park "Kornati" moet altijd respect en waardering voor het feit dat alle de Kornati eilanden, behalve dat ze worden beschermd als natuurlijk erfgoed, prive-eigendom.

Op het gebied van Nationaal Park Kornati, zijn er acht elegant en goed gemarkeerde wandelpaden leiden tot uitkijkpunten van waaruit de Kornati zien in zijn geheel of een deel van hun mooiste stukken. Deze routes zijn bewegwijzerd en ontworpen onder een gemeenschappelijke naam - Mountain Time Kornati.


Speciale beschermingszone

Eiland Purara het centrum van de zone van een bijzondere bescherming in het Nationaal Park Kornati. Op Purara en rotsen Klint (Small Purara) en EN ONDERHOUD en de ruimte om hen heen, is het verboden om mensen en boten te houden met het oog op de aard van de eventuele impact te behouden. Purara Island en het gebied eromheen staan onder voortdurend toezicht van de wetenschappers die het leven studie in de zee en de eilanden. Op Purara levende groot aantal verschillende soorten vogels en vele plantensoorten, en het eiland is vooral landschappelijke tijdens de bloei Immortelle en salie, wanneer zij de wolken van de vlinders verschenen.


Kerk van Onze Lieve Vrouw van Tarca

Het gebied rond velden Tarca zonder twijfel de eerste plaats gekoloniseerd de eilanden. In Žejkovcima, een naburig veld, vond de bijl uit het neolithicum, en beide velden worden omgeven door vele Liburnische palen. Op een heuvel boven Tarca werd gebouwd, blijkbaar in de zesde. eeuw, het fort Tureta, waarvan de militaire garnizoen bood een veilige vaargeul Kornati. Tureta het werkt alleen vanaf dat moment aan de Adriatische Zee, die niet waren vernietigd, blijkbaar, want het was op de plek zonder dat een compromis, zodat mensen niet redmiddel om haar te stenigen. Het fort is nu in een staat van verwaarlozing. Aan de voet van de heuvel, het gebied tussen de kleine baaien en velden, werd gebouwd, lijkt op hetzelfde moment, de kerk van Santa Maria. Tot op heden nog niet aangeboden een antwoord op de vraag of de kerk was vóór of fort gebouwd, of ze kunnen gelijktijdig worden gebouwd.

Dit was de kerk van grote omvang (ongeveer 20x13 m) en het is moeilijk te geloven dat het diende alleen om de lokale gelovigen, omdat sporen van de schikking die is zo groot om te dienen van de kerk zijn niet gevonden. Het is meer waarschijnlijk te zijn geweest een toevlucht van de zeilers die in beschutte baaien Šipnata, Levrnaka of Telašćice wachten op gunstige wind naar de Adriatische Zee te varen.Aangezien de kerk is nu bewaard alleen de apsis en een deel van de stichting. In de late middeleeuwen in haar schip werd gebouwd kerk gewijd aan Onze Lieve Vrouw van Visitatie, een natie die called``Our Lieve-Vrouw van Tarca. Het is de eerste zondag in juli wordt de dienst van God met de zegen van de velden en de zee. Honderden schepen biezen vervolgens richting Tarca. Deze votief stoet van boten is een van de mooiste religieuze evenement in Kroatië.