ReservationCalendar

Calendar
Vuxna
18+
Barn
12-18
Barn
2-12
Barn
0-2

Väder

10ºVodice  

Humidity52%

WindNNE, 9.27 km/h

 
22.4 V: 15 N: 15
23.4 V: 15 N: 15
24.4 V: 16 N: 16
25.4 V: 12 N: 12

Poll

Gillar du den nya hemsidan?

Nyhetsbrev

Anmäl dig till sändlistan via e-post, få meddelanden om uppdateringar och åtgärder av våra bud.

Läge

Villa Estella location
  • Vodice
  • Croatia

En resa till Kornati

En resa till Kornati

I den centrala delen av den kroatiska Adriatiska havet, vid sammanflödet av Sibenik och Zadar stad, det finns en separat och på många sätt en speciell grupp av öar som kallas Kornati.

På grund av den exceptionella skönheten i landskapet, intressanta geomorfologi, indragen kusten, och särskilt den rika biologiska mångfalden i det marina ekosystemet 1980. större delen av Kornati skärgården förklarades en nationalpark.

Idag Kornati nationalpark har en yta på 220 km2 och omfattar 89 öar, kobbar och skär med ca 238 km kust. Trots denna relativt stora antalet öar, gör den kontinentala delen av parken är mindre än 1 / 4 av totala arealen, medan resten är det marina ekosystemet.

Kornati är den tätaste skärgård i Medelhavet. Ingenstans är detta stora hav var inte på en sådan liten yta trängs så många öar. På grund av den vaga definitionen av kriterierna runt ön i allmänhet, finns det ingen allmän enighet om deras antal. Men vi tror att vi inte kommer att gå fel om detta antal avrundas uppåt till 150. Ytvatten där de ligger, är cirka 320 km2.

Den största ön i skärgården är Kornat.Murter, den mest talrika bland ägarna av fastigheten, kallade honom Kurnat, Kurnati Islands, en egen Kurnatarima, andra grannar och allmänheten och främst Kornati Kornati. Island området är 32.525.315 m2, littoral längd 66,1 km, en höjd av 235 - toppen Metlina. Ön är 25,2 km lång och 13,6 hav dyrare. Ingen egenhet och egenarten hos Kornati Skärgården består av små öar.

Liksom många samtida med många bönder och arbetare, och Kurnatari till betesmark och åkermark kom senare bränning. Förfarandet är förnyas vart åren enligt en särskild rad i en angiven tid. Även om det är känt att händelser ibland undgått kontroll i allmänhet, var betet brändes organiserade. Konsekvensen av förbränningen av betesmarker i dag är nästan månlandskap av Kornati och Jose av några större öar, såsom Courbet, Skuja, Lunge.


Gipsväggar

Av alla de produkter som skapade Kornati hand den viktigaste och definitivt den mest minnesvärda var väggen, nämligen gips. En av de grundläggande egenskaperna hos torrt muren är själv läggning.Eftersom de är alla stora långsträckta öar, är alla väggar byggs från hav till hav, det vill säga på ena sidan av ön till en annan. Väggen är precis så hög att det inte kan hoppa över fåren eller gå vidare till någon annans betesmark. Han är lika brett som det tar att vindkraften inte förstöra.

Just another artefakt av Kornati rasmassorna väcker samma uppmärksamhet som gips. Dessa är isolerade hölje - en muromgärdad oliv bred drywall. De finns i över hundra platser i skärgården, och att "mest oväntade" platser. På branta sluttningar och Smokice Skuja, på sadeln och Smokvene Gustac, på svaga sluttningar Njivice, Piškera, Zakan, Lavsa, Suha Punta Stativala, Pinezela Grbe och på plan platåer av Knježaka till Šipnata.


Nationalparken Kornati

En del av Kornati öarna, ungefär två tredjedelar av mark och vatten, är idag en nationalpark. Av införandet av de högsta nivåerna av skydd har utelämnats Gul och Sita med sina öar, även geomorfologiska, geografiska och kulturella hör till Kornati skärgården. Sedan förklaringen av öarna en nationalpark 1980., Är på Kornati genomfört många vetenskapliga studier, särskilt de som rör naturarv. Denna forskning har lett fram till ett flertal meddelanden om de geologiska, meteorologiska, geografiska, biologiska och andra egenskaper av öarna. Noterade hittills 537 växtarter på land, 226 arter av bottenlevande alger, ca 850 arter av levande organismer i havet, bland annat 579 ryggradslösa djur, 160 arter av fisk, en sköldpadda och tre arter av däggdjur, varav en - munksälen - förmodligen för alltid förlorade.

Trots ett så stort antal, alla överens om att Kornati otillräckligt utforskade. Detta påstående kan stödjas av endast en sak. Forskarna tror att antalet i alla levande organismer i havet, när de undersöktes, varierade mellan 2500 och 3000 Också otillräckligt utforskade och beskrev antropologiska arv av öarna.

I parken finns det anläggningar som kan tillhandahålla grundläggande tjänster till besökare, service övervakning och kontroll besökarnas beteende, informativ och mottaglig poäng. Besökare får röra sig inom hela parken, utom det område runt öarna och reven Purara Man Purara Volica och förklarat som särskilt skyddsområde.Besökare till nationalparken "Kornati" måste alltid respektera och uppskatta det faktum att alla Kornatiöarna, förutom att de är skyddade som naturminnen, privat egendom.

När det gäller nationalparken Kornati, finns åtta elegant och väl markerade vandringsleder som leder till utgångspunkter som vill se Kornati hela eller en del av deras finaste bitar. Dessa spår är märkta och konstruerade under ett gemensamt namn - Mountain tid Kornati.


Särskilt skyddsområde

Island Purara centrum av det fria särskilt skydd i nationalparken Kornati. På Purara och stenar Klint (Small Purara) och Volić och utrymmet runt omkring dem, är det förbjudet att hålla folk och båtar för att bevara arten av påverkan. Purara Island och området runt den är under ständig tillsyn av forskare som studerar livet i havet och öarna. På Purara levande stort antal olika arter av fåglar och många växtarter, och ön är speciellt vackra under blomningen hedblomster och salvia, när det verkade molnen av fjärilar.


Church of Our Lady of Tarca

Området kring fälten Tarca utan tvekan det första koloniserade öarna. I Žejkovcima, en angränsande fält, fann yxan från den neolitiska perioden, och båda fälten är omgivna av många Liburnian pålar. På en kulle ovanför Tarca byggdes, tydligen i den sjätte. talet, fortet Tureta, vars militära garnisonen gav en säker Kornati farleden. Tureta den bara fungerar från den tiden vid Adriatiska havet, som inte hade förstörts, tydligen eftersom det var på plats utan en uppgörelse, så att folk inte tar till stena henne. Fortet är nu i ett tillstånd av vanvård. Vid foten av kullen, området mellan de små vikar och fält, byggdes, verkar det på samma gång, kyrkan Santa Maria. Hittills erbjuds ännu inte ett svar på frågan om kyrkan byggdes före eller fästning, eller så kan de byggas samtidigt.

Detta var den kyrka stora (ca 20x13 m) och det är svårt att tro att det serveras endast till lokala troende, eftersom spår av den förlikning som är så stor att tjäna Kyrkan har inte hittats. Det är mer sannolikt att ha varit en tillflykt för seglare som är i skyddade vikar Šipnata, Levrnaka eller Telašćice väntar på gynnsamma vindar att segla i Adriatiska havet.Eftersom kyrkan är nu bevarad endast absiden och en del av stiftelsen. I slutet av medeltiden i långhuset byggdes kyrka tillägnad Our Lady of Visitation, en nation som är called``Our Lady of Tarca. Det är den första söndagen i juli Guds tjänst med välsignelse av fälten och havet. Hundratals fartyg rusar sedan mot Tarca. Dessa votive procession av båtar är en av de vackraste religiösa evenemang i Kroatien.