TalCalendar

Calendar
Voksne
18+
Barn
12-18
Barn
2-12
Barn
0-2

Værmelding

10ºVodice  

Humidity52%

WindNNE, 9.27 km/h

 
22.4 V: 15 N: 15
23.4 V: 16 N: 16
24.4 V: 16 N: 16
25.4 V: 14 N: 14

Poll

Liker du den nye nettsiden?

Nyhetsbrev

Meld deg på mailinglisten ved e-post, få varsler om oppdateringer og handlinger av budet vårt.

Beliggenhet

Villa Estella location
  • Vodice
  • Croatia

En tur til Kornati

En tur til Kornati

I den sentrale delen av den kroatiske Adriaterhavskysten, ved samløpet av Sibenik og Zadar byen, er det en egen, og på mange måter en spesiell gruppe av øyer kalt Kornati.

På grunn av den enestående vakre landskapet, interessant geomorfologi, taggete kystlinjen, og særlig de rike biologiske mangfoldet i det marine økosystemet i 1980. større del av Kornati øygruppen ble erklært en nasjonal park.

I dag Kornati nasjonalpark dekker et areal på 220 km2 og omfatter 89 øyer, holmer og skjær med ca 238 km kystlinje. Til tross for denne relativt store antall øyer, gjør den kontinentale delen av parken mindre enn 1 / 4 av totalt areal, mens resten er det marine økosystemet.

Kornati er de tetteste skjærgården i Middelhavet. Ingen steder er denne store sjøen var ikke på så liten plass proppfull så mange øyer. På grunn av den vage definisjonen av kriterier rundt øya generelt, er det ingen generell enighet om deres antall. Men vi mener at vi ikke skal gå galt hvis dette nummeret er rundet opp til 150 Overflatevann der de er plassert er ca 320 km2.

Den største øya i øygruppen er Kornat.Murter, den mest tallrike blant eierne av eiendommen, kalte ham Kurnat, Kurnati Islands, en selv Kurnatarima, andre naboer og allmennheten og i hovedsak Kornati Kornati. Island-området er 32.525.315 m2; Littoral lengde 66,1 km, en høyde på 235m - toppen Metlina. Øya er 25,2 km lang og 13,6 havet dyrere. Ingen særegenhet og egenart Kornati Øygruppen består av små øyer.

Som mange samtidig av mange bønder og arbeidere, og Kurnatari til beite og dyrkbar jord senere kom den brennende. Prosedyren er fornyes hvert femte år, i henhold til en bestemt rad i en viss tid. Selv om det er kjent at arrangementer noen ganger slått igjennom kontrollen, generelt, var det beitet brent organisert. Konsekvensen av brennende på beite i dag er nesten månelandskap av Kornati og Jose av noen større øyer, slik som Courbet, Skuja, Lunge.


Drywalls

Av alle de produktene som skapte Kornati hånden de viktigste og utvilsomt den mest minneverdige var på veggen, nemlig gips. En av de grunnleggende egenskapene til tørr vegg er i seg selv orientering.Fordi de er alle store langstrakte øyer, er alle vegger bygget fra hav til hav, det vil si, på den ene siden av øya til en annen. Veggen er akkurat så høy at den ikke kan hoppe over sauene, eller gå videre til andres beiter. Han er like bredt som det tar å vindkraft ikke ødelegger.

Bare en annen gjenstand av Kornati ruinene hisser samme oppmerksomhet som gips. Disse er isolert kabinett - en inngjerdet oliven bredt gips. De er funnet i mer enn hundre steder i skjærgården, og at den "mest uventede" steder. I bratte bakker og Smokice Skuja, på salen og Smokvene Gustac, på milde bakker Njivice, Piškera, Zakan, Lavsa, Suha Punta Stativala, Pinezela Grbe og, på den flate vidder av Knježaka til Šipnata.


National Park Kornati

En del av Kornati øyene, om lag to tredeler av land og vann, er i dag en nasjonalpark. Fra innføringen av de høyeste nivåer av beskyttelse er utelatt gul og Sita med sine øyer, selv om geomorfologiske, geografisk og kulturell tilhørighet til Kornati øygruppen. Siden erklæringen av øyene en nasjonalpark i 1980., Er På Kornati utført mange vitenskapelige studier, særlig de som gjelder naturarv. Denne forskningen har avdekket en rekke oppslag om geologiske, meteorologiske, geografiske, biologiske og andre egenskaper av øyene. Børsnoterte så langt 537 plantearter på land, 226 arter av bunnlevende alger, ca 850 arter av levende organismer i havet, inkludert 579 virvelløse dyr, 160 arter av fisk, en skilpadde og tre arter av pattedyr, en av dem - Middelhavet Monk Seal - sannsynligvis for alltid tapt.

Til tross for slike store tall, alle er enige om at Kornati utilstrekkelig utforsket. Denne påstanden kan støttes av bare ett faktum. Forskere mener at antallet alle levende organismer i havet, da de ble undersøkt, varierte mellom 2500 og 3000 Også tilstrekkelig utforsket og beskrevet den antropologiske arv av øyene.

I parken er det bedrifter som kan tilby grunnleggende tjenester til besøkende, tjenesten overvåking og kontroll besøkendes adferd, informative og lyttende poeng. Besøkende får lov til å bevege seg i hele parken, bortsett fra området rundt øyer og skjær Purara Male Purara Volica og erklærte en spesiell vernesone.Besøkende til nasjonalparken "Kornati" må alltid respektere og verdsette det faktum at alle Kornati øyene, bortsett fra at de er beskyttet som naturarv, privat eiendom.

På området nasjonalparken Kornati, det er åtte elegante og godt merkede turløyper fører til utsiktspunkt for å se Kornati i hele eller noen av sine fineste stykker. Disse stiene er merket og utformet under et felles navn - Mountain tid Kornati.


Special Protection Area

Island Purara midten av sonen på spesiell beskyttelse i nasjonalparken Kornati. På Purara og bergarter Klint (Small Purara) og Volić og området rundt dem, er det forbudt å holde folk og båter for å bevare arten av noen innvirkning. Purara Island og området rundt er under konstant oppsyn av forskere som studerer livet i havet og øyene. På Purara lever stort antall ulike arter av fugler og en rekke plantearter, og øya er spesielt naturskjønne under blomstringen immortelle og salvie, da det dukket skyene av sommerfugler.


Church of Our Lady of Tarca

Området rundt feltene Tarca uten tvil det første stedet koloniserte øyene. I Žejkovcima, en nabofeltet, fant øksa fra neolittisk tid, og begge feltene er omgitt av mange Liburnian hauger. På en høyde over Tarca ble bygd, tilsynelatende i den sjette. tallet, fortet Tureta, som militær garnison gitt en trygg navigering kanal Kornati. Tureta det fungerer bare fra den tid ved Adriaterhavet, som ikke hadde blitt ødelagt, angivelig fordi det var på stedet uten et forlik, slik at folk ikke ty til stein henne. Fortet er nå i en tilstand av forsømmelse. Ved foten av bakken, området mellom de små vikene og feltene, ble bygget, ser det på samme tid, kirken Santa Maria. Til dags dato ennå ikke tilbudt et svar på spørsmålet om kirken ble bygd før eller festningen, eller de kan bygges samtidig.

Dette var kirken i stor størrelse (ca 20x13 m) og det er vanskelig å tro at det tjente bare til lokale troende, fordi spor av bosetningen som er så flott å tjene kirken har ikke blitt funnet. Det er mer sannsynlig å ha vært et tilfluktssted for seilere som er i lune viker Šipnata, Levrnaka eller Telašćice venter på gunstige vind å seile i Adriaterhavet.Siden kirken er nå bevart kun apsiden og en del av fundamentet. I senmiddelalderen i skipet sitt ble bygd kirke dedikert til Vår Frue av Visitation, en nasjon som er called``Our Lady of Tarca. Det er første søndag i juli Guds tjeneste med velsignelse av feltene og havet. Hundrevis av skip løper deretter mot Tarca. Disse votive prosesjon av båter er en av de vakreste religiøse hendelse i Kroatia.