ReservationCalendar

Calendar
Voksne
18+
Børn
12-18
Børn
2-12
Børn
0-2

Vejrudsigt

20ºVodice  

Humidity47%

WindSE, 1.22 km/h

 
1.3 V: 20 N: 17
2.3 V: 13 N: 13
3.3 V: 14 N: 14
4.3 V: 14 N: 14

Meningsmåling

Kan du lide den nye hjemmeside?

Nyhedsbrev

Opret en Facebook-profil for mailinglisten via e-mail, får meddelelser om opdateringer og handlinger vores bud.

Beliggenhed

Villa Estella location
  • Vodice
  • Croatia

En tur til Kornati

En tur til Kornati

I den centrale del af den kroatiske Adriaterhavet, ved sammenløbet af Sibenik og Zadar by, er der et separat og på mange måder en særlig gruppe af øer kaldet Kornati.

På grund af den usædvanlige skønhed dets landskab, interessante geomorfologi, indrykket kyststrækning, og især de rige biodiversitet i det marine økosystem i 1980. større del af Kornati øhavet blev erklæret en nationalpark.

Dag Kornati National Park dækker et område på 220 km2 og omfatter 89 øer, holme og skær med ca 238 km kyststrækning. På trods af denne relativt store antal øer, gør den kontinentale del af parken er mindre end 1 / 4 af det samlede areal, mens resten er det marine økosystem.

Kornati er den tætteste øhav i Middelhavet. Intetsteds er dette store hav var ikke på sådan et lille rum proppet så mange øer. På grund af den vage definition af kriterier rundt på øen i almindelighed, er der ingen generel enighed om deres antal. Men vi tror, at vi ikke vil gå galt, hvis dette tal er rundet op til 150 Overfladevand, hvor de er beliggende, er omkring 320 km2.

Den største ø i øgruppen er Kornat.Murter, den mest talrige blandt ejerne af ejendommen, kaldte ham Kurnat, Kurnati Øer, en selvstændig Kurnatarima, andre naboer og den brede offentlighed og især Kornati Kornati. Island område er 32.525.315 m2 litorale længde 66,1 km og en højde på 235 mio - den øverste Metlina. Øen er 25,2 km lang og 13,6 havet dyrere. Ingen Ejendommelighed og særpræg Kornati øhavet består af små øer.

Ligesom mange nutidige mange landmænd og arbejdere, og Kurnatari til græs og agerjord senere kom den brændende. Proceduren er fornyet hvert år, ifølge en bestemt række i et bestemt tidsrum. Selv om det vides, at begivenheder undertiden undgik kontrol i almindelighed, blev græsarealer brændt organiseret. Konsekvensen af afbrænding af græsgange i dag er næsten månelandskab af Kornati og Jose af nogle større øer, såsom Courbet, Skuja, Lunge.


Gipsvægge

Af alle de produkter, der skabte Kornati hånd den vigtigste og sikkert det mest mindeværdige var muren, nemlig gips. Et af de grundlæggende kendetegn ved tør væg er selv orientering.Fordi de er alle store aflange øer, er alle væggene er bygget fra hav til hav, der er på den ene side af øen til den anden. Væggen er netop så højt, at det ikke kan springe fårene eller gå videre til en andens græsgange. Han er lige så bred som det tager at vindkraft ikke ødelægge.

Bare en anden artefakt af Kornati murbrokker rører den samme opmærksomhed som gips. Disse er isoleret kabinet - en muret oliven bred gipsvæg. De findes i mere end hundrede steder i skærgården, og at det "mest uventede" steder. På stejle skråninger og Smokice Skuja, på sadlen og Smokvene Gustac på blide skråninger Njivice, Piskera, Zakan, Lavsa, Suha Punta Stativala, Pinezela Grbe og på den flade plateauer af Knježaka til Šipnata.


National Park Kornati

Del af Kornati øerne, omkring to tredjedele af jord og vand, er i dag en nationalpark. Fra indførelsen af de højeste niveauer af beskyttelse er udeladt Gul og Sita med sine øer, selv om geomorfologiske, geografiske og kulturelle tilhører Kornati øhavet. Siden erklæringen om øerne en nationalpark i 1980., Er på Kornati udført mange videnskabelige undersøgelser, navnlig vedrørende naturarv. Denne forskning har kastet lys over mange meddelelser om de geologiske, meteorologiske, geografiske, biologiske og andre kendetegn på øerne. Børsnoterede hidtil 537 plantearter på land, 226 arter af bentiske alger, omkring 850 arter af levende organismer i havet, herunder 579 vanddyr, 160 arter af fisk, en skildpadde og tre arter af pattedyr, hvoraf den ene - Middelhavet Monk Seal - formentlig for evigt tabt.

På trods af så stort antal, er alle enige, at Kornati utilstrækkeligt udforskede. Denne påstand kan understøttes af kun én kendsgerning. Forskerne mener, at antallet af alle levende organismer i havet, da de blev undersøgt, lå mellem 2500 og 3000 Heller ikke tilstrækkeligt udforsket og beskrevet den antropologiske arv på øerne.

I parken er der virksomheder, som kan give grundlæggende tjenester til besøgende, service overvågning og kontrol besøgendes adfærd, informativ og modtagelig point. Besøgende får lov til at bevæge sig inden for hele parken, bortset fra området omkring øerne og rev Purara Male Purara Volica og erklæret et særligt beskyttet område.Besøgende til Nationalparken "Kornati" skal altid respektere og værdsætte det faktum, at alle Kornati øer, bortset fra at de er beskyttet som naturarv, privat ejendom.

Inden for National Park Kornati, er der otte elegante og godt markerede vandrestier, der fører til udsigtspunkter, hvorfra man kan se Kornati i hele eller nogle af deres fineste stykker. Disse stier er mærket og designet under et fælles navn - Bjerg tid Kornati.


Særligt beskyttede område

Island Purara midten af zonen af en særlig beskyttelse i nationalparken Kornati. På Purara og klipper Klint (Small Purara) og Volić og rummet omkring dem, er det forbudt at holde folk og både for at bevare arten af eventuelle konsekvenser. Purara Island og området omkring den, er under konstant opsyn af de forskere, der studerer livet i havet og øerne. På Purara levende stort antal forskellige arter af fugle og mange plantearter, og øen er især naturskønne under blomstringen Immortelle og salvie, da det viste skyerne af sommerfugle.


Church of Our Lady of Tarca

Området omkring felter Tarca uden tvivl den første koloniserede øerne. I Žejkovcima, en tilstødende felt, fundet øksen fra den neolitiske periode, og begge felter er omgivet af mange Liburnian bunker. På en bakke over Tarca blev bygget, tilsyneladende i den sjette. århundrede, fortet Tureta, hvis militære garnison forudsat en sikker sejlrenden Kornati. Tureta det virker kun fra dette tidspunkt på Adriaterhavet, som ikke var blevet ødelagt, tilsyneladende fordi det var på stedet uden en løsning, så folk ikke ty til stene hende. Fortet er nu i en tilstand af vanrøgt. Ved foden af bakken, området mellem de små vige og marker, blev bygget, synes det på samme tid, kirken Santa Maria. Til dato, endnu ikke tilbudt et svar på spørgsmålet om, hvorvidt kirken blev bygget før eller fæstning, eller de kan være bygget samtidig.

Det var kirken store (ca. 20x13 m), og det er svært at tro, at det tjente kun til lokale troende, fordi spor af den løsning, der er så stor at tjene kirken er ikke blevet fundet. Det er mere sandsynligt at have været et tilflugtssted for sejlere, der er i beskyttede bugter Šipnata, Levrnaka eller Telašćice venter for gunstig vind til at sejle over Adriaterhavet.Da kirken nu kun kan opretholdes apsis og en del af fundamentet. I slutningen af middelalderen i sin skibet blev bygget kirke viet til Vor Frue af Visitation, en nation, der er called``Our Lady of Tarca. Det er den første søndag i juli tjeneste for Gud med velsignelse af markerne og havet. Hundredvis af skibe derefter siv mod Tarca. Disse offerfund procession af både, er en af de smukkeste religiøse begivenhed i Kroatien.