FoglalásCalendar

Calendar
Felnőttek
18+
Gyermekek
12-18
Gyermekek
2-12
Gyermekek
0-2

Időjárás-előrejelzés

21ºVodice  

Humidity47%

WindSSE, 1.85 km/h

 
1.3 V: 21 N: 17
2.3 V: 13 N: 13
3.3 V: 14 N: 14
4.3 V: 14 N: 14

Szavazás

Tetszik az új honlap?

Hírlevél

Iratkozzon fel a levelezési listára e-mailben, kap értesítést a frissítésekről és akciók a mi ajánlatát.

Helyszín

Villa Estella location
  • Vodice
  • Croatia

A kirándulás Kornati

A kirándulás Kornati

A központi része a horvát Adria, a összefolyásánál Sibenik és Zadar város, van egy külön, és sok szempontból egy speciális csoport szigetek nevű Kornati.

Mivel a kivételes szépségű és annak táj, érdekes geomorfológia, tagolt partvidéke, és különösen a gazdag biológiai sokféleséggel a tengeri ökoszisztéma 1980-ban. nagyobb része a Kornati szigetcsoport nyilvánították nemzeti parkká.

Ma Kornati Nemzeti Park játszik területe 220 km2, és magában foglalja a 89 szigetet, szigetecske és szikla mintegy 238 km hosszú tengerparttal rendelkezik. Ennek ellenére viszonylag nagy számú sziget, a kontinentális része a park egyre kevesebb mint 1 / 4 teljes terület, a fennmaradó rész pedig a tengeri ökoszisztéma.

Kornati a legsűrűbb szigetcsoport a Földközi-tengeren. Sehol sem látszik ez nagy tenger még nem volt ilyen kis helyen összezsúfolva annyi sziget. Mivel a homályos kritériumok meghatározása a sziget körül általában, nincs általános egyetértés a számukat. De hisszük, hogy mi nem baj, ha ez a szám kerekítve a 150. A felszíni vizek ahol ezek találhatók a mintegy 320 km2.

A legnagyobb sziget a szigetcsoport Kornat.Murter, a legnépesebb tulajdonosai között az ingatlan, hívta Kurnat, Kurnati-szigetek, egy önálló Kurnatarima, más szomszédos országok és a lakosság, és főleg a Kornati Kornati. Sziget területe 32.525.315 m2; tengerparti hossza 66,1 km, magassága 235 - A felső Metlina. A sziget 25,2 km hosszú és 13,6 tengeri drágább. Nem különlegessége és jellegzetességének a Kornati szigetcsoport áll kis sziget.

Mint sok kortársa sok mezőgazdasági termelők és munkások, valamint Kurnatari a legelők és szántóterületek később jött az égő. Az eljárás újítani években szerint egy adott sorára a megadott időben. Bár köztudott, hogy az események néha elkerülte ellenőrzés, általában a legelő égett szerveztek. A következménye égetése legelők ma szinte holdbéli táj a Kornati és Jose néhány nagyobb szigetek, mint Courbet, Skuja, Lunge.


Drywalls

Az összes termék, amely megteremtette a Kornati viszont a legfontosabb és minden bizonnyal a legemlékezetesebb volt a fal, azaz a gipszkarton. Az egyik alapvető jellemzője a száraz fal maga irányultság.Azért, mert minden nagy hosszúkás sziget, a falak épülnek tengertől tengerig, azaz, egyik oldalán a sziget másik. A fal éppen olyan magas, hogy nem hagyja ki a birka, vagy lépni, hogy valaki másnak a legelőre. Ő olyan széles, mint tart, hogy a szélenergia nem semmisíti meg.

Csak egy tárgy a Kornati törmelék moccan annyi figyelmet, mint gipszkarton. Ezek a szigetelt ház - egy fallal körülvett olívaolaj széles gipszkarton. Ezek található több mint száz helyen a szigetcsoport, és hogy a "legváratlanabb" helyszíneken. A meredek lejtők és Smokice Skuja, a nyereg és Smokvene Gustac, a lankás Njivice, Piškera, Zakan, Lavsa, Suha Punta Stativala, Pinezela Grbe és a lapos fennsíkjain Knježaka a Šipnata.


A Kornati Nemzeti Park

Része a Kornati szigetek, mintegy kétharmada a föld és a vizek, ma nemzeti park. A bevezetése a legmagasabb szintű védelmet kimaradtak Sárga és Sita és szigetvilága, bár geomorfológiai, földrajzi és kulturális tartozó Kornati szigetcsoport. Mivel a nyilatkozat a szigetek egy nemzeti park 1980-ban., A Kornati folynak számos tudományos tanulmány, különös tekintettel a természeti örökséget. Ez a kutatás már napvilágra számos értesítéseket a geológiai, meteorológiai, földrajzi, biológiai és egyéb jellemzői a szigeteken. Felsorolt eddig 537 növényfaj a szárazföldön, 226 faj tengerfenéki alga, mintegy 850 faj élő szervezetek a tengerben, beleértve a 579 gerinctelenek, 160 halfaj, a teknős és a három faj emlősök, akik közül az egyik - mediterrán barátfóka - talán örökre elveszett.

Annak ellenére, hogy ilyen nagy számban, mindannyian egyetértenek abban, hogy a Kornati eléggé feltárt. Ezt az állítást támasztja alá lehet csak egy tény. A tudósok úgy vélik, hogy a szám minden élő szervezet a tengerben, amikor is vizsgálták, között mozgott 2500 és 3000 Is eléggé fel és írták le az antropológiai öröksége a szigetek.

Ebben a parkban vannak intézmények, akik tudnak nyújtani az alapvető szolgáltatásokat a látogatóknak, a szolgáltatás felügyeleti és ellenőrzési látogatók viselkedését, informatív és fogékony pontokat. A látogatók megengedni, hogy az egész parkot, kivéve a környéki szigetek és zátonyok Purara Férfi Purara Volica és nyilvánítsák különösen védőkörzetet is.A látogatók a Nemzeti park Kornati "mindig tiszteletben kell tartania, és értékelem azt a tényt, hogy a Kornati szigetekre, kivéve, hogy védett természeti örökség, magántulajdon.

A területen a Kornati Nemzeti Park, nyolc elegáns és jól jelzett turistautak vezetnek Vantage pontokat, ahonnan látni a Kornati egészében, vagy azok egyes legszebb darab. Ezek a pályák vannak megjelölve, és célja egy közös név - Hegyi idő Kornati.


Különleges madárvédelmi terület

Sziget Purara központjában az övezet a különleges védelmet abban a Kornati Nemzeti Park. Be Purara és a sziklák Klint (Kis Purara) és Volić és a tér körülöttük, tilos tartani az embereket és a hajók megőrzése érdekében jellege semmilyen hatása. Purara-sziget és a terület körül van állandó felügyelet mellett a tudósok, akik tanulmányi élet a tengerre és a szigetekre. Be Purara élő nagyszámú különböző madárfaj és számos növényfaj, valamint a sziget különösen látványos során a virágzási szalmavirág és bölcs, amikor úgy tűnt, a felhők a pillangók.


Church of Our Lady of Tarca

A terület körül mezők Tarca kétségkívül az első helyen gyarmatosították a szigeteket. A Žejkovcima, egy szomszédos területen, megtalálta a baltát a neolitikus időszak, és a két mező veszi körül sok Liburnian cölöpökkel. Feletti dombon Tarca épült, láthatóan a hatodik. században, az erőd Tureta, amelynek katonai helyőrség biztosított biztonságos hajóút Kornati. Tureta ez csak akkor működik, ettől kezdve az Adria, amely nem volt megsemmisült, nyilván azért, mert a helyszínen nem egy település, így az emberek nem folyamodnak kő neki. Az erőd most olyan helyzetben a hanyagság. A hegy lábánál, a terület között a kis öblök és mezők, épült, úgy tűnik, ugyanabban az időben, a templom, a Santa Maria. A mai napig még nem ajánlott a választ arra a kérdésre, hogy a templom előtt épült vagy várat, vagy lehetnek épül egyszerre.

Ez volt a templom nagy méretű (kb. 20x13 m), és nehéz elhinni, hogy ez szolgálja csak a helyi hívek, mert nyomai a település, amely olyan nagy, hogy szolgálja az egyház még nem találták meg. Sokkal inkább valószínű, hogy volna menedéket a matrózok, akik a védett öblökben Šipnata, Levrnaka vagy Telašćice várja a kedvező szelet a vitorla az Adriai-tengeren.Mivel az egyház már csak őrizni az apszis és részben az alapítvány. A késő középkorban a saját hajója épült templomot szentelt a Szűzanya a Sarlós Boldogasszony, egy nemzet, amely called``Our Lady a Tarca. Ez az első vasárnap júliusban szolgálatában Isten áldásával a mezők és a tenger. Hajók százai, majd rohan felé Tarca. Ezek a fogadalmi körmenet a hajók egyik legszebb vallási esemény Horvátországban.